info@mangalam.hu
+36-20-437-6363

Telihold közeleg. A Halak-Szűz Tengelyen éppen aktivál jó pár beteljesítő jóslatot. 

Lássuk hogyan alakul a Zöld Fa – Sárkány év első hava. Mert itt mégiscsak egy Új 10 éves ciklus indult el. Tervezz úgy, hogy a következő havi innen már befizetős lesz!

Nagy erők jelennek meg. Indul az Évkör. Ami azt is jelenti, hogy a Minden Lehetséges Hónap (9/12) februári Vízöntőenergiái jó alaposan felkavarták a Szeleket és ezzel egy ütemben magunk is, az  Év indító kezdeti energiákat tudatosan, csakis olyasmibe csatornázzuk bele, amely a Személyes Forrásunkkal, Saját Magunkkal, összhangban van. 

Ha nem ezt tesszük, akár tisztító teát is főzhetünk, az is jó, ámde az sem teszi élővé a halott verseket. A Múlt 10 éves ciklus itt érezhetően is véget ért. 

Ezért: a Smaragd Színű illúziók helyett, lássuk mik a biztos forrásaink, amelyre jó alapokkal tudunk immár szilárd várat építeni. 

Ez persze így is és amúgy is, minden értelemben értendő. 

Ha pedig, mint magunk is, a gyógyító utat járjuk, akkor itt csakis magunk felé érdemes az fókuszt fordítani. 

Mert az egyszer biztos: minden betegség a kibillent energiák következménye, vagyis ha egyensúlyt teremtünk magunkban, ott van csak esély a gyógyulásra. 

Magam is így jártam el: s ezáltal indult a személyes utam a jógában, mert pontosan a jóga által gyógyultam meg. Immár több kb. 15 éve, s azóta napi szinten gyakorló lettem. 

Magamat mivel rendbetettem, ezzel tudok akár akarom, akár nem, a másiknak is olyat nyújtani, amit amúgy, másmódon, gyógyírként más anyagszerű, talán még nem. 

Így.

Ezért megintcsak szólok; Ha tényleg úgy döntesz, hogy le akarsz tenni egy s más káros vagy önpusztító dolgot magadról. Ha készen állsz a 180 fokos fordulatra; Akkor engem már semmiképpen se keress meg. Magam helyett viszont tudok bárki jobbat ajánlani. Aki ehhez kiválóan ért immár.

Hanem, ha nem teszed, akkor igen? nemcsak tologatni fogod a problémát jobbról, balra. Ami persze egy nagy ideig működik szinte automatikusan. de egyszer változtatni kell alapvetően mindenen. mivel pont Ilyen a Sárkány energia természete. Ismerd meg magad is. Chia Zsen majd bemutatja.

 Ez a Zöld Sárkány ugyanis egy határmezsgyén járó lény, két világ között tud kapcsolatot teremteni, akár önmagán belül is. Mitikus állat. Különleges képességekkel. Ha pedig nem vagy erre tudatos, akkor könnyen összezavar. Mert mi minden történik? Eleinte csak annyi, hogy elkezded tologatni a dolgokat, belecsúszol a halogatásba ezzel. Merthogy ez is a Sárkány praxisa, de ott általában elmondható, hogy az alacsony szinten dolgozol egy nagyobb lehetőséget nem észrevételezve, vagy direkt elkerülve. Ez a zavar oka.

A jó hír viszont: a megfelelő kulcs, az nálad van. BÉKE

A Szűzpecsenye pedig, úgy lehet jó ízű étek ott valahol az állatok országában. Ám itt a Böjt ideje van immár, az Emberek Világában. Ezzel máris váltottunk a táplálkozási irányok felé, a hagyományok erre tanítással szolgálnak. Praxis: Ajurvéda

Ha tudatosan tisztítod magadban ott belül azt a kutat, ott bent, a magodban, hamarosan meglátod: nem lesz többé tavaszi fáradtság, és hosszabb letargia. Csak tiszta Életenergia. 

Ehhez az átváltoztatáshoz egy Napüdvözlő gyakorlatsor a reggeli menüajánlatom. Ez még mindig a legjobb, mint reggeli Napindítás. Mely gyakorlatsor rendszeres elvégzése nem kíván túl sokat: Minden reggel minimum 3 kör, nem több!, mint 20’ perc az Életedből. 

Tudatosan Indítsd be ezzel az Energiával a napodat. A belső motorodat. A tested a lelked és az elméd is hálás lesz érte. Ez a kezdeti lépés lesz az Egyensúlyba kerüléshez vezető hosszú és magad által végigjárható belső úton.

Bónuszképpen megkapod azt, hogy minden jobban működik: és mindezt immár magadnak köszönheted! Tedd ezt napi rutinná. Válts ki vele egy rosszabb szokásodat. A reggeli hírek olvasgatását mondjuk. Ez erősen kódolja a tudatot és nem jó irányba. Csak nézd át. Hány jó és hány rossz hír jön egy egy reggel. Amint a napodat elindítod, olyan lesz a további részei. Fontos és nem mindegy mi a kezdet energiája.

Persze hogy: Ne hidd el! De próbáld meg! Tapasztaló leszel magad is ezennel.

Surya Namaskar

A Nap Évében ez a legjobb beindítás számodra is. 

Ha rákeresel, ott a tartalmak közt a honlapunkon – a tanfolyamok.mangalam.hu , azaz a jógás Mangalam oldalon 🌺 – ezt is megtalálod.  🤲

IMG_2161.heic

Lássuk egy pillanatképben azért a Külsőt: a Gazdasági Kérdéseket is. 

A Tűz Tigris Hava az erő és az Energia időszaka. Kiváltképpen a Yang Fának , amely az Év oszlopa. Pont olyan érzetet ad így az év első időszakában, mintha maga lenne egy túlpörgetett motor. Ugyanis a Tűz maga: remekül Fokozza a Teljesítményt. Ha nem így érzékeled, akkor Ashwaganda, búzafűlé és kezd el a nagytakarítást gyorsan.

Igenám! Mert a Sok-sok a Föld és egyszerre nem mozdul! Elkapar a kerék. Kipörög. Ha túlfeszíted.Most fokozatos és óvatos indítással kezdünk. Majd ezzel folytatjuk:

Takarítsd ki a pincét, kamrát! Máris jobb! Nem dugul el az orrod.

Ezt azért említem, mivel:

A Gazdaság és a Vagyon látványosan és érzékelhetően is be van tokozódva. Bár a magán alapokon másképp van. De a Feljebbi irányba, mint ahogyan a Sárkány is begubózva ül a barlang mélyén, hol máshol, ha nem a kincsein gubbasztva. Ez nem jó a Kutyáknak semmiképp. Mozgassuk hát ki együtt valahogy azt a Sárkányt!

Itt adódik a kérdés: mi más lehetséges? Lássuk! Mi a módszertan ilyenkor energetikai szinten? Vastagbéltisztítás ehhez alapvetően indulhat? Az Agniszárá mondhatni erre a legjobb módszer. Szvámi Ráma is ezt ajánlotta egy logikus, ám jógikus szakkönyvében.Ez a vastagbél tisztításának légzéssel összekapcsolt egyszerű és bárki számára elérhető praxisa. Ha érdekel, közreadom.

Itt mindjárt épp látszik is a Nyugati Asztrológia képletértékelési gyakorlatában az is, hogy bizony itt az alkalom! át kell ugrani egy nagy lendülettel most a Tűzkarikán. 

A Tigris képes erre! 

Ezért: Egy nagy évkezdeti forgatókönyvvel és jó lendülettel akár így is, most egy nagyobb válságot kell és lehet is. Megoldani, illetve áthidalni, csakhogy az áramlásokat bent és kint is szabaddá tehessük. 

Lássunk pár egyszerű energiafokozó módszert. Légzésszünet. A Váltott Orlukú légzéstechnika. Vagy a Tűzlégzés. Ezeket majd egy alkalmas videóban bemutatom.

Azt persze tudjuk, hogy jóga ilyenkor persze alapon mégiscsak a böjtöt a visszavonulást tekinti az egyik leghatásosabb módszernek. Mert egyszerűen ezt tartja, jobbnak, mint a fokozott kiáradást. Ez is egyfajta visszatartás. A beszéd is kevesebb ekkor. Az is böjt. Miért? és mire való mindez? Csak azért, Mert ha valami nem megy nyugalommal végezve. Az általában erővel sem fog menni. Talán csak azért, mert még nincs itt az ideje. Vagy már túlhaladta azt az idő. Az ilyen Túltoló erő pedig már nem az, csak annak erőltetése. Erőltetés, nem működtetés. Ez két különböző dolog.

Ráadásul, az erőltetés olyan, ami pedig mindig átfordul, az ellentétébe egy idő után. Persze magától is pont így menne, ha itt lenne az ideje.

Ha viszont éppen menni akar bármi ezidőtájt, akkor erőt se kell szinte beletenni, mégis megy és működik. A Tüzeseknek csak ezt kell megérteni.

Az viszont jó hír: Hogy asztrológiailag a két nagy Bolygó, Jupiter és Szaturnusz, most fényszög kapcsolatban állnak: azaz jókor lenni jó helyen, épp most, jó eséllyel megtörténhet. Még akkor is, ha minden másképp látszik. Ezek az un. sorsbolygók a legnehezebb konstellációkat is fel tudják javítani. Ezért, magunk is ezzel számolunk.

Lásuk akkor az 5 elem mit ígér: Na tehát, Fa évszak elindult most, február elején. mármost; ha magad a Fa energia szülötte vagy, azaz Fa energetikájú hónapban, vagy napon születtél, akkor a saját bőrödön érzékeled ezt a mostani fokozott nyomást, mely eredhet akár önmagadtól is. De ez nem frusztráló, ha tudod, hogy ez számodra az pont az újjászületés ígérete és ereje. Az utolsó erőfeszítés a megszületés folyamatában. Ha az éved a Fa, akkor ez egy távolabbi vízió, egy álom kép, csupán. De teremthetsz vele magadnak így is. Ha pedig óra minőség a Fa, akkor gyerekessé és éretlenné tesz. Sajnos. ezzel számolhatsz, ha értesz a kínai asztrológiához. Kalkulátorokat ehhez a Neten találsz pár helyen magad is.

Ha dolgod van ezzel. Ha nem: akkor, haladj a Fény felé. Ahogy a születendő gyermek is megtalálja a legjobb pozíciót a világrajövetelkor a szülőcsatornában. Helyezkedik és keresi a kijáratot. A Fény vezeti mindig pont arra, a jó irányba, Amerre menni szükséges. Nem kalkulál esélyeket még. Mert ösztönösen dolgozik. Ha te is ilyen ösztönös vagy, akkor nem keresd a Tanítást. Az majd megtalál, ha ideje eljön.

Ha pedig neked a Víz az alap energiád; nos, akkor máris sokkal mélyebb az alapállapot benned. A mi Világunkban neked most is sokkal könnyebb dolgod van. Jól belapozott az Út, nem súrlódsz annyit. Könnyebb lehet a dolgod. Csak haladsz az áramlás mentén, minden akadályt megkerülve, mint a víz maga. Kitöltve minden űrt és formát. Belehelyezkedve a kivájt üvegekbe is akár. A Víz az élet maga, e Bolygón tehát jól érzi magát. Bárhol keveredik és oldódik. 

Nem úgy mint a Fém, a harcos. Neki most is hadakoznia kell. Bár nincsenek már olyan csaták, mégis születnek Fém energiájú harcos emberek. Feladatra jönnek. Ez most az lehet, hogy épp itt és most is, ellene feszül a Fának. Mégcsak rügyezik itt valami, de ő máris El akarja nyesni az új hajtásokat. Persze irányt adna, ámde előbb lássuk, magától merre alakulna. Mert a metszésnek, mint a nevelésnek is ritmusa van, azaz még nincs itt a szezonja. Ha túlburjánzik viszont, akkor nyílván igen. A Fém egyébként mindig legjobb erőben nyáron lesz, az aratás idején. Akkor lesz is erre megfelelő és természetes ereje. 

A Föld energia, amelyből most az év induló képletében nagyon sok van. Ez a Gazdaság maga,  a Bőség és a gazdagság az év alapja. Ilyen időtája azonban, csak épp hogy éledezik ez a Fölses energia. Nem véletlen, hogy ekkor tartották a hagyományban is a böjtöket, a tisztító szertartásokat is. Mert ezek, úgy is, mint a szűkítés, azt eredményezték, hogy utánna még erőteljesebb legyen a Kiárasztás a Tavaszi Megújulás idején. A nyár pedig ettől még bőségesebb legyen. 

Ez az Lét egyik fontos Alapja. Ellen menni lehet, de nagyobb erőfeszítést igényel. A fiatal erő pont ezt a próbát keresi, mert neki még erre szüksége is van. Idősebb fejjel viszont már mérlegelni is képes az elme: Megéri, vagy sem? Ezt a mai világ nehezen érti meg. Mindenkit futószalagon kezel, ha kell, ha nem.

Itt az eredménye: a monoton gépiesített a forma. Ehhez már sajnos a jó robotok hozzászoktak. 

Ilyesmi lett az eredménye: 

IMG_2185.heic

Egy ilyen hightech autó fontosabb Mint maga az Egész Ség ezen a Föld nevű bolygón. 

Mintha Fém nevű bolygón élnénk! Gondolj csak bele. Mikor váltottunk ilyen, korrózióálló Fémre? Melyik időpontban? Ha tudod, akkor mond! 

Szerintem akkor, amikor ezt a sok rozsdatemetőt elkezdték nagyszériában elgyártani. 

Persze jó, minden rendben. Csupán levegőt kapni nehéz tüdővel, koppolyú nélkül, a mester oxigénpalackja ott van kéznél, aki nélkül nem merül. ezzel együtt minden rendben. 

Hát ez bizony hosszútávon talán csapat csapda. 

De hátha itt is lehet mást is választani? 

Mert jó a kérdés, mit éltet az maga körül, aki ilyen autót etet, akár csak maga helyett. 

Aki amolyan monitort táplál, akár csak növények helyett. 

Aki másmilyen Bazárt és akármilyen, de Reklámot hangol maga köré. És energia italokkal pótolja azt amit nagyi fizikummal nem lehet. 

Ez itt netán a Technika csodája lett!. Remélem az. Remélem ezt más is így nem is érti. 

Ha viszont magad is a Tűzzel teremtesz, akkor most érzed már, erősödik az energiád, mint ahogy a TŰZ is erősödik a külső világban. 

Ez csupán a Rend útja. Mert tudjuk, A Tűz ilyenkor ébred. 

A Tűz pedig megvilágítja a dolgok arcát, hogy jobban lásd azt, ami körülötted van. 

Na, és nem utolsó sorban, pont a Tűz az, ami minden másik elemet tud és képes is átalakítani. 

Képes pusztítani:

Mert a Fát elégetni 

A Földet ellenben épp táplálni tudja

A vizet gyorsan elpárologtatja

A Fémet pedig egyszerűen megolvasztjuk vele. 

A Földet szereti legjobban. Tehát eteti, táplálja, mert az a saját gyermeke. Az Anyaföld tud most profitálni az Energetikai Körforgásból úgy, hogy szinte magától átalakul a tűz ereje és belesimul a föld anyai terébe. 

Ezzel pedig zárom a sorokat, ha hasznos volt számodra, és ilyesmit tanulnál, akkor jelezd a szponzorok felé. 

Itt a Mangalam hírlevél. Fel tudsz iratkozni magad is. 

Ha jövő héten máris  lesz rá felület, akkor ott folytatjuk. Mert a TIGRIS KÉPES ERRE!

Akkor végre, ismét  újra indulnak és ellátnak a napi útravalókkal a Sárkány energiái. IS! Ki ugyancsak önmaga is Föld Energia. 

Érdemes tehát követni a forró nyomokat, és a nagyobb Tüzet ebbe az irányba is lehet becsatornázni. 

Ami még fontos: a Csütörtök itt bent! a Guru napja. Ez annyit jelent, hogy velünk van a Guruvonal energiája. Ilyenkor szakrális dolgokkal tudunk legjobban foglalkozni. 

A hét napjai pedig rendszerint így alakulnak:

A hétfő mindig a Hold napja. Papnői minőségben vagyunk jelen. Ég és Föld között. Ez a Vizek napja is illetve a kis gyermekek és az idős bölcs asszonyok tanító ideje. 

A kedd a Mars ereje. Az akarat itt tud leginkább jó táptalajra jutni. Megteremtődni a világban megmutatkozni. 

A szerda Merkúr napja. Ezzel a kommunikáció és a hírek terjesztése a legkönnyedebb. Kapcsolatépítés energia legjobb ideje. Hasznosítsd ezt ilyen tekintetben. 

A Csütörtök egy Jupiteri nap. A gazdaság ilyenkor bőséggel kecsegtet. Jó tárgyaló időpont is tehető ide. Nagyvonalú és kiterjeszkedő minősége a Jupiternek pont ezt segíti. 

A péntek. A Vénusz napja. Ez a Pénz és a termékeny és a női energia napja. Lehet például olyan pénzügyi manővert ide időzíteni, amely másképp nem megoldható. Erre különösen a déli órák hasznosak a Tűz ereje itt segíti az dolgok átalakulását, minden tekintetben. 

A Szombat a Szaturnusz napja. Ez a koncentrációt és a szolgálatokat támogatja. Szolgálat az is, ha az önmagad rendbetételét helyezed a középpontba. Bármit is tehetsz ilyenkor ez ügyben. 

A vasárnap pedig legyen a kikapcsolás ideje. Regenerálódni fontos. Ezt a szervezeted a testi lelki folyamataid miatt fontos tiszteletben tartani. Közös együttléteket viszont emeli a Nap napján az Életenergia. Töltekezz ezzel magad is.  🌞🌞💁‍♀️🌞

Facebook