Mangalam
Korábbi bejegyzések

Föld-Szentelés

Kedves barátaink!

Egy igen különös, nem mindennapi eseményre kerül sor május 15-én. Verőcén (Lósi völgy)  lévő földterületünket felajánljuk közösségi térnek, amely elvonuló hely lehet mindenki számára.

A területet Hindu szertartással fogja megszentelni Baktai Ádám, Hindu pap, az ősi indiai és orientalista kultúrtudományok szakértője.

A szertartáson minden barátunkat nagyon szívesen látjuk, és egyben kérünk is titeket, hogy gyertek bátran. Nem sokszor találkozhat senki hasonló szertartással, amely nem csak elmesélésként jelenik meg, hanem a valóságban.

Természetesen az esemény teljesen ingyenes. Közösségépítés érdekében kérünk mindenkit, hogy akinek lehetősége van rá hozzon bármiféle finomságot, ételt italt amit megoszt a közösséggel. Így a szertartás végén a “szentelt” ételeket közösen fogyaszthatjuk el.

Mit hozz magaddal:

Mivel ez a terület egyenlőre teljesen nomád terület így csak egy gyönyörű völgy fog várni mindenkit. Kérlek hozz magaddal plédet párnát, hogy le tudjál ülni. Ha ételt italt hozol kérlek ne hozzál sem hús, sem alkohol tartalmú ételt, italt, mert az ellentétes lenne a hely és az esemény szellemiségével.

A szertartás kellékeiről és néhány asztalról mi gondoskodunk.

 

A pontos időpontot és a helyszínt pontos koordinátáit később küldjük.

A szertartás vezetőjéről:

Baktai Ádám 1976-ban született. Nagybátyja révén már 2 éves kora előtt a keleti kultúra közelében keveredett. 6 éves kora óta vegetáriánus. 15 éves korában Indiába költözött egy tradicionális bentlakásos kolostor-iskolába, ahol 10 évig folytatta tanulmányait. Itt nemcsak a fent említett tárgyakat sikerült tanulmányoznia, de az ősi indiai tudományok kulturális hátterébe is bepillantást nyerhetett. Az oktatás a papneveldében ősi, védikus környezetben zajlott. A napirendben hajnali meditáció, templomi istentisztelet, tanórák, főzés, szertartások, takarítás és kerti munka is szerepelt.

Baktai Ádám 7 éven keresztül tanított is az iskolában, majd az utolsó 3 évben igazgatóként is szolgálta az iskola intézményét. Baktai Ádámot 1995-ben szentelték pappá. Az iskola rendje alapján érettségi után, a diákok azt tanulhattak, amihez affinitásuk volt. Így 3 év alapozást követően, érettségi után, 1995-től Baktai Ádám 7 éven keresztül hatha jógát, védikus asztrológiát, zen shiatsut (klasszikus japán manuálterápiát), ájurvédát (klasszikus indiai gyógyászat) és vasztut (védikus építészet) tanult intenzíven, valamint a papnevelde kötelező tantárgyait; vallás filozófiát és szertartástant.

Részletekkel később jelentkezünk

Namaste

Mangalam csoport.

×
Maximize call +
0
    0
    Az Ön kosara
    Az Ön kosara üres