Yang Víz Ló hónap – Na Végre!

Velünk van az Energia! A Vitalitás! Ezért most lépjünk olyat, ami talán nem kézenfekvő és ezzel tegyünk így valamit magunkért! Először is figyeljünk befelé mélyen és gondoljuk át mihez is szeretnénk támogatást kérni az Univerzumtól? Mi az, amit látni szeretnénk, bár eddig valamiért nem történt meg. Ezeket a gondolatokat aztán jegyezzük le és jól látható helyen tegyük ki magunknak, hogy mindig szem előtt legyen. Kényes egyensúlyt kell most fenntartanunk. A Víz és a Tűz energiák össztáncát kell koreografálnunk. A Víz elemmel áramoltatni tudjuk a gondolatokat, az inspirációkat és az ötleteket, a Tűz pedig adja a hajtóerőt, az energiát a dolgok megvalósuláshoz. Minden együtt lehet most, a mozgó és mozdulatlan világban az előrelépéshez.

Az 5 elemes világképben szemlélve a Változásokat, most a Tűz évszak lobogó energiával tudunk együtt áramlani. Ám hogyan is értelmezzük ezt az összehangolódást a gyakorlati életben?  Víz és Tűz. Ellentmondó és nehezen együtt tartható energiák. Kutya és Macska is lehetnek jó barátságban, ezt fogjuk most vizsgálni, hogyan. Ki is dolgoztunk erre egy jó kis programot, egy kihívást a Női Körrel és a meditációs segítséggel együtt elindítva

Mi most együtt a  21 napot azzal indítjuk el, hogy magunkban egy határozott szándékot megfogalmazunk – például szeretnék lefogyni, vagy szeretettelibbé válni – és kiterjesztjük fokozatosan ezt a szándékot a látható világunkba is.

Amit a gondolat megengedett belül, azt most mi is engedjük, hogy kint is megvalósulhasson körülöttünk. Mert ami bent megfoganhat, az előbb utóbb a világra tud jönni. Ez az élet rendje. A születés misztériuma. Nincs ez másképpen az ideákkal és az ötletekkel. Ezeket is a világra kell segíteni. Ha eddig nem ment egyedül, akkor most már velünk tartva a Változásért megtehetjük, hiszen tudjuk, hogy együtt hatványozottan erősebbek vagyunk.

Shatavari, ajurwédás szer a tökéletesebb női energia áramlásét. Az Életenergia mozdítása a Vizek felfelé irányítsa történik most itt közös forrásból, mely az Eget és a Földet kapcsolatba hozza így egymással. A Világban minden áramlik és mozog. Ezzel segítjük magunkban is ezt az elvet. Kapcsolódj a 21 napos regenerálódáshoz a Női Kör megtartó ereje veled lesz mindennap.
Minden nap egy tabletta a belső egyensúlyért a női erőért!

Erre a gondolatmenetre alapozva 21 napon át a következő napirendet tartjuk magunknak szem előtt:

Reggel 06:00-tól egy Napkelte meditációval indítjuk az ébredő tüzeket.

Aztán a reggeli 20-30’-es pulzusszámemelő és tűz fellobbantó jóga, futás, biciklizés vagy más izzasztó tevékenység jöhet, még a reggeli előtt.

Ha már lobog a Tűz, -az Agni-,  ami a jó emésztést biztosítja bent: akkor reggelizünk.

Délelőtt, mivel egyre nagyobb a  lobogás a külső világban, a motort már jól beindítottuk és a dolgaink kivitelezésével kapcsolatban tevékenykedünk tovább, ha ez épp megoldható.

  • Döntéseket, az elmélyedt munkát inkább a késő délutáni vagy esti órákban a Víz elem segítségével tudjuk elvégezni. Az intuitív gondolataink és a belső figyelem ekkor segíti a koncentrációnkat. –
  • Az legfőbb étkezésünket a délelőtti vagy a déli órákban tegyük, mert a nehezebben emészthető tápanyagok is jól hasznosulnak ekkor és maradéktalanul emésztődnek meg. Ha ezt a rendet sikerül tartani, akkor nem szükséges még a drasztikus  fogyókúra sem. Szinte magától olvadnak majd le a feleslegek. A Shatavarit és az Ashvagandát hívhatjuk most segítségül, melyek a női illetve a férfi energiákat fogják az egyensúly felé kormányozni. Az első a női hormonegyensúlyt teremti meg az egyszerű indiai spárga  őrleménnyel,  a másik a férfi egészség alapozója, a stressz szintet csökkenti és így hoz egyensúlyt a belső egészségben. 

Az esti időszakban pedig már csak könnyű -évszaknak megfelelő – táplálékot: főleg gyümölcsöt mely piros, vagy sötét bordó (bogyósok előnyben),salátákat, paradicsomot, és növényi olajakat fogyasszunk kerülve főként a szénhidrátokat és a zsíros emészthetetlen élelmeket ekkor. 

A terveinket és gondolatainkat még este vessük papírra, hogy másnap majd ezt sorra vehetjük és intézhetjük majd

Lefekvés előtt pedig lehet 20’ vagy félóra áramló víz jógát is beiktatni. Ehhez a holdüdvözletek, a nyújtó és hajlító ászanák nyújtanak leginkább segítséget. Macskapóz vagy lefelé néző kutya kifejezetten előnyösek mindehhez. 

Megerősítéseket a napi jó dolgok lejegyzésével, a hála napló írásával tehetjük működővé. Ezek segítenek az elménknek a pozitív dolgok az újdonság felé befogadóvá válni. Ahogy a jóga a fizikai testet lazítja, a hála az elmét és a szívenergiát kapcsolja össze és hozza harmóniába. Ezek lesznek majd a stressz mentes és nyugodt lét alapfeltételei. Teremtsünk együtt ilyen belső egyensúlyt most itt közösen a Tűz és a Víz kényes egyensúlyát figyelembe véve. 

 Az idei Ló hónap kezdete a legjobb időpont erre, mert a 10 milliószoros nap és a Telihold is abban támogatnak, hogy mozduljunk és lépjünk is együtt! 

Áramoltassuk tehát Együtt az életenergiáinkat és Mindenki egy magasabb lépcsőfokon tudja majd folytatni így. Egymást segíthetjük és magunkat mozdítjuk. Tegyünk magunkért, hogy mások is jobban lehessenek! 

NAMASTE