• Itt vagy:
  profile Terápia
 • JÓGA-MEDITÁCIÓ-JIKING-TERÁPIA

 • Terápia

 • A JÓGA

 • Terápia

 • Mint terápia

  A sorsunk problémáit és megoldatlanságait a testünk lenyomatokként őrzi. Ezeket az energiatestedben tárolt információkat, csupán önmagunkra tekintve, elég nehéz felismerni. Másban sokkal könnyebben meglátni a „hibákat“. Ám, ha tudatossággal figyeled magadat, egy idő után észreveheted hol is rejtőznek ezek, mert mindig automatikus viselkedésmintákként rutinból ismétlődő megoldásokként  mutatkoznak meg bizonyos életszituációkban, főként stresszesebb esetekben. Mivel ilyenkor mélyebbről, ösztönből indítjuk a reagálásokat. Tendenciákként leginkább akkor fogod tetten érni így mint tudati mintát, akadályt, ha valahol erősen érezhető problémát jelez az életed.  Az energiák áramlásakor a finom testünkben egyfajta tényleges akadály keletkezik ilyenkor, amit csak elkerülni lehet. Hasonlóan ahhoz, mint amikor egy folyó, útja során, egy-egy zátonyt kikerül, ami azután idővel nagyobb szigetté növekszik benne. Ezt így talán könnyebben elképzelhetjük, tudatosíthatjuk: így amikor ismételt módon ragad be egy-egy élethelyzet, egy idő után már csak az látszik, soha nem akar jönni itt az igazán jó megoldás. Ettől egyre inkább befeszül valami, és nem értjük miért. Az Idő múlásával pedig  csak egyre jobban elmélyül egy efféle „szokás-minta“. Később így akár betegséggé „érlelhetjük“ meg az ebből született kudarcainkat.  

  Itt tud nagyon nagy segítséget jelenteni a tudatos jóga, azaz a jógaterápia. Ez csupán a fizikai testet mozgatja: oldja, lazítja. Látszólag. Azonban ami a fizikai síkon átmozdul, az átmozdul majd a tudatban is egy idő után. Még ha nem is tudunk róla, akkor is így működik ez. Célzott gyakorlatokkal pedig pont a problémás „életmintát“, az akadályt fogjuk így elérni. Ehhez nem kell sok felkészültség, könnyű és oldott áramoltató gyakorlatokkal bármit át lehet hangolni a testben, a tudatban.

  De hogy miért pont azt a sorsot éled amit, az persze nem véletlen. Ám nem is büntetés. Nincs probléma nélküli élet. Nincs rossz karma. A tudatossággal ki lehet simítani ezeket a gyűrött sorsrészeket, ezeket „tudatráncokat“. 

  A jóga ebben hatalmas segítő eszköz, pontosan azért, mert még ha nem is vagy tudatában annak, mire hatnak a gyakorlatok a mélyebb szinteken, akkor is hatást gyakorolnak rád. Úgy segítenek át idővel bizonyos feszültebb helyzeteken, hogy utólag magad is rácsodálkozol. 

  A kitartó gyakorlásod eredménye lesz egy nyugodtabb, tudatosabb életszemlélet, a stressz helyzeteinek fokozatos csökkenése az életed jó néhány területén…. talán minden területén (!) és a gyógyulás. 

  Ám még ha magadban azt érzékeled, hogy nem is vagy beteg, mert hisz erre konkrét orvosi diagnózisod nincs, mégis mindenkinek akadnak „beteg“ sors mozaikjai, mondjuk úgy, kényszeresebb működései. Csak nézz körül! Másokon ezt úgy is jobban meglátod. És ha már felismered ezeket, az önmagában nagyon jó eredmény. A többit pedig, nyugodtan bízd a jógára. 

  Idővel  kioldódnak a feszültségeid, csak add meg a  lehetőséget erre magadnak.

  Ez lesz  végül a gyakorlásod legédesebb gyümölcse….

  A Tao bölcsei 5000 éve tanítják ezt. Hát kezdj hozzá, indulj, csak lépj az Útra most, ha látod az elejét! Ne akard tudni hol ér véget, az úton járás, a tapasztalás mindig érettebbé, sőt bölcsebbé tesz. 

  és különben: Sosem lesz vége…………………! 

  De ez már ne zavarjon, mert nem is ez a lényeg.

 • Legfrissebb blogbejegyzések

 • Workshop: AZ ALAPOK A Gyökércsakra- muladhara „ A Legalacsonyabb Világba a Legmagasabb van bezárva!“

  Workshop: AZ  ALAPOK A Gyökércsakra- muladhara „ A Legalacsonyabb Világba a Legmagasabb van bezárva!“ Helyszín: Szadhana Jógastúdió 2019.08.24. (15:00-18:00) - Légzésgyakorlatok és a különböző zárak, vagy bhandák ismertetése Jóga  - Szurja Namaskar a Napüdvözlő Gyakorlatsor gyakorlása Meditációs gyakorlatok az Alapoktól - ...

  Bővebben...

  Változó NŐ JÓGA workshop - a VÍZ jegyében

  Fókuszban most a VÍZ elem és ennek egyensúlyba hozása a Változás korában. A vízszerveink - a vese és a hólyag - egészségesen tartása a jógával, mudrákkal és mantrákkal. BELVÁROSI JÓGASTÚDIÓ DEBRECEN DOMB UTCA 1 2019 AUGUSZTUS 17 16-19 ÓRA 2019 augusztus 17-én 16 órától. A debreceni"belvárosi ...

  Bővebben...

  Workshop a meditációról

  Meditáció és Belső Erőközpont Vitalizálása Program: - Buddhista alapmeditációs gyakorlatok és a légzések.         - Jóga Nap energiákra hangolva. A belső erő   felébresztése.                 - Relaxáció és vezetett meditáció a manipur csakra erősítése. A meditáció:  belső utazás. A sikeres elmélyüléshez, ...

  Bővebben...

 • A hónap művésze, az építészet ihletett költője.

  Yang Föld-Ló napján született a katalán építész, aki téglával és terméskővel ad hangot a misztériumoknak.

  Ugrás a bejegyzéshez