Mangalam
Korábbi bejegyzések

2021 víz évszak

Gyógyászat és életmód a Víz évszakban

November 7. – én beköszöntött Víz évszak pár fontos ismertetője következzék.

Ez az időszak a következő Hold Újévig tart, azaz nagyjából februárig tartó szakasza az Évkörnek.

A számunkra legfontosabb tudnivaló ebben az időszakban, hogy minden eszközt meg kell ragadni arra, hogy a belső tüzünket életben tartsuk, mert a külső világban innentől ez az energia eltűnik. Hogyan is kezeljük a külső hideget Önmagunkban, hogyan rakjunk rendes tüzeket??

Az első segítőnk most is a táplálkozás, ami meleget tart és belső tüzet serkent.

A második, a meleg, baráti és emberi kapcsolataink ápolása. Gyakori találkozások és együtt éneklések, zenéléssel és beszélgetéssel a legjobb tűzserkentőink lehetnek!

A harmadik a jóga vagy a mindennapi hosszú gyaloglás, amely az izületeinket olajozza és melegen tartja.

A negyedik a fűszerek és melegítő hatású gyógynövények használata, mellyel tudatosan teremthetünk meleget vagy forróságot akár!

Mik a javasolt táplálékok tehát: a Víz típusú táplálékok a sötét vagy mély színekről ismerhető meg a táplálékaink között: a padlizsán, a szilva, a sötét szőlő, az áfonya mind víz típusú étel. A tengeri halak is mind, mivel a mélység energiáit hordozzák.

 

A Javasgyógyítók erre az időszakra a kiegyensúlyozott és visszafogott táplálékmennyiséget és a rendszeres mozgást és meditációt is melegen ajánlják. Tudható, hogy a rendszeres meditáció a már megemésztett táplálékot tovább finomítja, akár a legfinomabb minőségig, amely már éteri szintű lehet. Így maradéktalanul eléghet és teljesen hasznosul a bevitt tápanyag, egyáltalán nem marad utánna méreg a szervezetben. Ezt onnan tudjuk persze legegyszerűbben megállapítani, hogy a székletnek már szinte semmi szaga nincs, inkább olyan illatú, mint az anyatejjel táplált csecsemőé! Amíg ezt a szintet el nem éred, addig rendszeren tisztítani és méregteleníteni szükséges. Ezért tehát el tudod dönteni egy egyszerű elhatározással, számodra mi a megfelelő? Meditálsz avagy méregtelenítést alkalmazol?

🧘🏿🙏🧘‍♂️

Ha már döntöttél persze kicsit boldogabb is leszel és szívesen válogatsz majd magadnak ezekből. Ezért 🤲 itt lesz néhány jóféle táplálék a Víz évszakra: Ghí, vagy sűlt vaj a legfontosabb. A csípős ételek általában hasznosak és a torma is, mely most életet ad az évszaknak és nekünk. Aromás olajok pl. szezám olaj. A borsó, bab, alma, bors, méz, halhús, petrezselyem a fokhagyma, bazsalikom, borókabogyó, a fahéj mind a vizeket tisztítják, vagyis a vesét energetizálják.

NAMASTE

 

És hogyan gondolj még a vízre? Mint a tudatod mélyére. A kutya időszaka megnyitotta a tudatalattit, és most a víz időszakában felszínre kerülhetnek azok a rejtett dolgok amivel feladatod van. Figyeld az érzéseidet, és az intuíciókat. A vizet nem lehet megfogni, inkább csak érezni lehet. Sose csodálkozz hogy mi jön fel a tudatalattidból, mint egy tó aljáról felúszó hal, mert azt mind Te vagy, vagy a kollektív tudatalatti része, minden ami feljön számodra az tanít téged valamire. Az hogy milyennek látod ami megjelenik az csak rajtad múlik. Bármi jön is fel fogadd szeretettel mert minden ami tanít valamire az teérted van.

Figyeld meg, hogy a víz minőség mit jelent neked, melyik kedves számodra és melyiket látod idegennek.

Lehet hogy a felhő a tiéd.

 

De lehet hogy a köd ami mély gondolatokra serkent.

 

Van akinek a viharos tenger tükrözi a pillanatnyi állapotát, és van akinek a nyugodt víztükör

  

 

És hogy mit rejthet a mély?

 

 

Bármit is ami felmerül az a mi világunk része. És ha azt gondolod, hogy ezekről nem tehetsz akkor rájöhetsz, hogy a legveszélyesebbet lehet, hogy Mi raktuk bele.

    

 

Rajtunk múlik hogy mi lesz a folytatás………

Jóutat a víz évszakában is!

Namaste

×
Maximize call +
0
    0
    Az Ön kosara
    Az Ön kosara üres