• Itt vagy:
  asztrológia Yang víz-majom hónap
 • JÓGA-MEDITÁCIÓ-JIKING-TERÁPIA

 • A yang víz majom hónapja

  A színes érzékelés kifejlesztése a feladat. Mert zajlik az élet, nagy a sodrás, de éppen ezért! Most könnyebb a zajokat félretolva minden mögé fókuszálni. Hogyan? Az érzékfölötti érzékeléssel lehet kísérletezni itt: láss a látvány mögé, a jelentéktelennek tűnő részletekre nézz, hallgass a hangok mögé, a kis neszeket keresgélve, érezz az érzések mögé, a finomabb ízeket érezd meg, ne a harsány tereljen magához. Így válogathatsz magadnak mindenből: csak a Legjobbal elégedj meg! Ne hagy, hogy tereljenek! Keresd a finomságokat mindenben, figyelmedet erre élesítsd ki.

  Mert a Zaj kívül van, ám belül is Zajt kelt, mint a visszhang! Zavarni fog. Fejfájások, gyulladások, testi diszharmónia, lelki nyomás jöhet miatta. Relaxálj minél gyakrabban, ezzel időnként kiüríted a tartályt belül. Menj ki a vízpartra, ha csak teheted, oldódj, lebegj, keveredj el a víz elemmel. Válj vízzé magad is, áramolj, tisztulj. A Tűz a testet tisztítja, átalakítva a dolgokat, ám a Víz a lelket mosdatja. Mindkettő tisztul most.

  Erősödik már a Víz elem energiája. Így hangolódjunk mostantól erre a minőségre. Áthangolódás időszaka ez! Még forró, de már áramló. A kettősségben találd meg az errefelé kivezető kapukat! Fanyar, összehúzó minőségek túlsúlyba kerülhetnek. Lágyítsuk meg! Relaxáció, lazítás, vízpart. Lebegés, áramlás. Örvény ha lehúz is, ne kapálózz, akkor tudsz kijutni. Hagyd, hogy megoldódjon! Segítő energiák körülötted! Kérj segítséget, ahonnan csak tudsz. Csapatmunka. Közös tevékenységek gyümölcsözőek.

  Ha mégis viharba kerülnél, úgy lebegj a víz tetején, mint a hattyú. Kiállja és valahogyan tudja, ez is elmúlik egyszer. nem menekül előle, csak kitart, mert tudja, belül nem érinti meg. Ezért menekülnie sem kell. 

  Nézd csak a képet, vihar előtt készült, ők ott érezték már ezt rég. Így a part közelébe úsztak, be a kikötőbe. Mást nem is tettek. 

  Mi pedig elmenekültünk és végignéztük azt, ahogyan a viharban a hattyúk viselkedtek! Tanulságos volt…egyszerű és méltóságteljes mozdulatlanság. 

  Hamsza, a hattyú neve. Ez maga a lélegzet mantrája. 

  Szó-Ham...Csak lélegezz, és a belső nyugalmadba érkezel!