• Itt vagy:
  Blog A meditáció és az emésztés
 • JÓGA-MEDITÁCIÓ-JIKING-TERÁPIA

 • A meditáció és az emésztés

  Ha yin föld év és a Kecske hónapja közeleg: akkor a táplálással kapcsolatos évünk kiemelt időszaka érkezik hamarosan. A táplálással kapcsolatban most nézzük meg, hogyan is hat a rendszeres meditáció az emésztésünkre, a tápanyagok felszívódására, így a belső átalakulásra. Mert úgy néz ki, nem csak az elmére és a tudat folyamatokra van jó hatással ez a belső utazás!

  Az ajurvéda, azaz az „ Élet Tudománya“ szerint: a felvett tápanyag a megemésztés során, az emésztő Tűz, az Agni segítségével alakul át Odzsasszá, ami egy szerveket és szöveteket tápláló minőség. 

  Ám úgy tűnik, semmiféle sport nem képes arra, amire a meditációnk képes, hogy az eképpen átalakított táplálékot még tovább finomítsa és az Odzsaszt PRÁNÁVÁ vagy Qi-vé alakítsa, ezáltal tiszta eszenciát, életenergiát hozzon létre! Vagyis, így tökéletesen hasznosul minden bevitt tápanyag, sőt ami ennél jóval több, gyógyító energiává válik bennünk. 

  Mert a fizikai testünk az a szerkezet, ami továbblendíthet bennünket minden helyzetben, mindenen keresztül juttatva, így tehát nem mindegy, milyen állapotban tartjuk.

  ☀️🌙🌟

  Tegyünk magunkért!